Kjo është periudha më erotike gjatë shtatzënisë

schedule12:55 - 2 Qershor, 2021

schedule 12:55 - 2 Qershor, 2021

Çdo ndryshim në epsh varet në një masë të madhe nga butësia e shtatzënisë, por edhe emocionet që përmbytin mendjen e gruas gjatë kësaj periudhe të ndjeshme.

Paqëndrueshmëria emocionale e mësipërme shpjegon gjithashtu dëshirën e fortë erotike të disa grave, në kontrast me mungesën e saj të plotë nga të tjerët.

Duhet theksuar se mënyra se si një grua përjeton shtatzëninë është e ndryshme dhe përgjigja nëse ka një rritje apo ulje të dëshirës së saj seksuale nuk mund të jetë një dhe absolute.

Përkundrazi, ka shumë të ngjarë që gruaja shtatzënë të ndiejë ndjenja konfliktuale nëse duhet apo jo të bëjë seks me partnerin e saj. Një numër i madh i grave raportojnë një rritje të dëshirës seksuale, veçanërisht gjatë tremujorit të dytë të shtatzënisë, por ka edhe një numër të konsiderueshëm të grave që për shkak të shtimit të peshës ndjehen të neveritshëm dhe shmangin çdo kontakt fizik.

Gjatë tremujorit të parë të shtatzënisë simptomat e para si lodhja dhe të përzierat ka shumë të ngjarë të zvogëlojnë gjendjen shpirtërore të gruas. Sidoqoftë, një grua që do të kapërcejë këto shqetësime mund të ndiejë një rritje të dëshirës së saj seksuale.

Tremujorin e dytë të shtatzënisë është shpesh një periudhë e dëshirës stimulimit seksual, si simptomat e fazës së parë janë ulur dhe gratë kanë një humor më të erotik.

Në tremujorin e tretë, madhësia e barkut dhe pesha e bëjnë të vështirë për gruan dhe rivendosin ndjenjën e lodhjes, si rezultat i së cilës rritet epshi i saj.

Një ndryshim i ngjashëm vërehet në gjendjen shpirtërore të burrit, por përsëri drejtimi i tij nuk është i sigurt. Perceptimet e çdo njeriu, marrëdhënia e tij me partneren e tij dhe sa tërheqje trupi i tij shkakton gjatë shtatzënisë luajnë një rol katalitik në dëshirën seksuale. Ka pasur disa raste kur burrat tërhiqen seksualisht nga ndryshimet në trupin e partnerit të tyre, siç është zgjerimi i gjoksit.

Nga ana tjetër, një numër burrash shtypin ose nuk ndiejnë dëshirë seksuale nga frika se akti seksual mund të dëmtojë fetusin./abcnews.al