Kjo është arsyeja pse çiftet japoneze flenë të ndarë!

schedule19:13 - 26 Janar, 2021

schedule 19:13 - 26 Janar, 2021

Shtëpitë dhe apartamentet më të vogla nuk i ndalojnë shumë çifte japoneze të flenë në shtretër të ndryshëm apo edhe në dhoma. Kjo nuk është një lloj çështje intime apo problemi me marrëdhënien, por diçka që ata besojnë se është e mirë për ta. Por pse çiftet e martuara në Japoni zgjedhin të flenë të ndarë? Zbulojeni duke lexuar më poshtë artikullin e abcneës.al.

Ata kanë orare të ndryshme gjumi.

Gjëja e parë që i bën çiftet japoneze të vendosin të flenë veç e veç janë oraret e ndryshme të punës. Zgjimi i tjetrit vetëm sepse jeni kthyer vonë në shtëpi nga puna ose duhet të largoheni herët nuk do të rezultojë në një pushim me cilësi të mirë për ta. Kjo është arsyeja pse kalimi i natës në një dhomë tjetër ka kuptim. Kjo do t’u japë atyre një gjumë të patrazuar dhe të shëndetshëm.

Bebet flenë me nënat e tyre.

Nënat japoneze flenë me fëmijët e tyre dhe kjo konsiderohet shumë e rëndësishme, kështu që babai duhet të vendosë nëse dëshiron të ndajë të njëjtin shtrat ose të shkojë në një dhomë tjetër. Gjumi me nënën, ndihmon fëmijën të mbajë një temperaturë të qëndrueshme dhe rrahje zemre (e cila është me të vërtetë kritike në foshnjëri) dhe në të njëjtën kohë, zvogëlon mundësinë e sindromës së vdekjes së papritur të foshnjës. Gjithashtu, kjo kontribuon që fëmija të ketë vetëvlerësim më të mirë, të bëhet i pavarur më shpejt dhe të dalë mirë në shkollë.

Për ta, të fjeturit ndaras do të thotë paqe.

Ndërsa shumë çifte që fillojnë të flenë vetëm mendojnë se divorci është në derën e tyre, japonezët e shohin atë ndryshe. Ata e vlerësojnë shumë gjumin e tyre dhe nuk duan të shqetësohen gjatë gjumit. Kjo do të thotë se ata nuk kanë nevojë dhe nuk u pëlqen të durojnë gërhitjen, shkelmimin, etj. Edhe pse disa nuk kanë mundësi të flenë në dhoma të ndryshme, ata prapë dëshirojnë që ta bëjnë gjumin e tyre të ndarë nga partneri./e.b-abcnews.al