Kim takon Gazhelin: Forcimi i kontrolleve doganore do rrisë të ardhurat

schedule18:25 - 24 Nëntor, 2021

schedule 18:25 - 24 Nëntor, 2021

Ambasadorja e SHBA në Tiranë Yuri Kim ka takuar drejtorin e përgjithshëm të doganave Gent Gazheli për të diskutuar mbi lëvizjen e ligjshme të mallrave dhe goditjen ndaj krimit të organizuar.

Përmes një postimi në rrjete sociale ajo ka dhënë detaje mbi takimin. Diplomatja amerikane ka evidentuar se është vërejtur një trend i mirë i rritjes së importeve nga SHBA dhe eksporteve shqiptare me 33% deri më tani këtë vit.

Faleminderit Drejtorit të Doganës Gent Gazheli për diskutimin e javës së kaluar mbi Flamuri i Shteteve mbi bashkëpunimin SHBA Shqipëri për të lehtësuar lëvizjen legjitime të mallrave duke goditur korrupsionin dhe krimin. Është mirë të shihet se importet nga SHBA janë rritur 17% ndërsa eksportet Shqipëria janë rritur me 33% deri më tani këtë vit. Trendi i mirë!

Forcimi i kontrolleve doganore do të rrisë edhe të ardhurat për Shqipërinë. Deri më tani këtë vit, Dogana ka mbledhur 1,5 miliardë dollarë – një rritje e madhe nga 1,1 miliardë dollarë në të gjithë vitin 2020. SHBA do të forcojë më tej mbështetjen për të forcuar sigurinë kufitare, për të rritur të ardhurat për Shqipërinë dhe për të nxitur biznesin midis SHBA dhe Shqipërisë“.