Kim: Disa kriminelë u hoqën, por ka persona që përbëjnë shqetësim dhe u futën në lista

schedule22:35 - 18 Maj, 2021

schedule 22:35 - 18 Maj, 2021

Ambasadorja e SHBA, Yuri Kim ka komentuar listat e kandidatëve për deputetë të partive për zgjedhjet parlamentare të 25 prillit.

Në emisionin “Opinion” ambasadorja tha se këshilla e saj për mos të kandiduar persona me rekorde kriminale u pranua pjesërisht nga partitë politike.

Kim deklaroi se dis persona u hoqën përpara hartimit të listave përfundimtare, megjithatë thekson ajo disa persona të vendosur në listë përbëjnë shqetësim, pasi janë futur në zgjedhjet parlamentare në mënyrë të mistershme.

Pjesë nga intervista: 

Blendi Fevziu: Ambasadore, përpara zgjedhjeve, ju i kërkuat partive të mos kandidonin persona me rekorde kriminale në zgjedhje. A mendoni se e pranuan këshillën tuaj?

Ambasadorja Kim: Mendoj se e pranuan pjesërisht.

Blendi Fevziu: Çfarë do të thotë pjesërisht?

Ambasadorja Kim: Mendoj se listat e kandidatëve këtë vit, në përgjithësi, ishin më të mira se vitet e kaluara, në kuptimin që…

Blendi Fevziu: Shumë më të mira …

Ambasadorja Kim: …Jam dakord… Mendoj se disa nga kriminelët më të dukshëm nuk u vendosën në listë ose u hoqën para se listat të bëheshin përfundimtare. Nga ana tjetër, ka persona të tjerë që përbëjnë shqetësim, që u futën në lista, për arsye të ndryshme që për mua mbeten mister. Por di që udhëheqësit e partive kanë një përgjegjësi për të qenë të vërtetë dhe seriozë lidhur me largimin e kriminelëve dhe moslejimin e kriminelëve që të përfaqësojnë partitë e tyre dhe që të ulen në parlament. Ndaj, mendoj se është me shumë rëndësi dhe diçka shumë e mirë që një person i përcaktuar nga Shtetet e Bashkuara për korrupsion domethënës nuk është më në parlament. Kjo është gjëja e duhur dhe ky është drejtimi i duhur.