Këto gjëra mos i mbani në shtëpi sepse ndjellin ters

schedule14:40 - 15 Prill, 2021

schedule 14:40 - 15 Prill, 2021

A jeni supersticioz? Sipas Feng Shui-t dhe traditave të tjera kulturore, këto gjërat që nuk duhet të mbahen shtëpi sepse ndjellin ters dhe fat të keq.

1. Karrige lëkundëse

Vetëm të imagjinosh një natë dimri dhe të errët, karrigen lëkundëse të kërcasë. E frikshme apo jo? Sipas legjendës irlandeze, një karrige lëkundëse bosh është një ftesë e hapur për shpirtrat e këqij për t’u ulur. Nëse një karrige lëviz vetë, kjo është një shenjë e sigurt që një spektër tashmë është ulur.

2. Bojë jeshile

Kjo bestytni në të vërtetë ka një bazë të fortë në faktin historik pasi, në një kohë, ngjyrat e gjelbërta mund të ishin vdekjeprurëse. Gjatë gjithë shekullit të 18-të, bojërat jeshile sintetike u bënë me një përbërje të zbuluar rishtazi të quajtur arsenik hidrogjeni kupik. Muret e pikturuara në të gjelbër ose mund të lëshojnë gazra toksikë kur lagështirë, dhe disa punëtorë të fabrikës në atë kohë u sëmurën dhe vdiqën nga ekspozimi ndaj ngjyrave. Disa pronarë të shtëpive që janë supersticiozë i shohin muret e gjelbërta si një ogur të keq edhe sot.

3. Ora me zile e thyer

Traditat e Feng Shui janë kundër mbajtjes së sendeve të prishura në shtëpi. Ora, për shembull, mund të jetë një shenjë e keqe nëse është e thyer. Feng Shui dikton se sendet që llogaritin kohën duhet të jenë gjithmonë në punë, në mënyrë të mos ndaloni së ecuri përpara, informon abcnews.al.

4. Kaktuset

Lajm i keq për adhuruesit e bimëve. Parimet e Freng Shui pretendojnë se bimët me eksterierë me gjemba ose me gjemba janë magnet për ndjenja negative. Sipërfaqet me gjemba të kaktuseve, ose bimëve të tjera të ngjashme, mund të sjellin tension në shtëpinë tuaj dhe marrëdhëniet. Përjashtimi bëjnë trëndafilat, gjembat e të cilëve nuk janë të mjaftueshme për të njollosur energjinë pozitive.

5. Krevati i parregulluar

Mbase e sajuar nga prindër të irrituar, një besëtytni paralajmëron që mosrregullimi e shtratit tuaj, mund t’ju dënojë për një natë pa gjumë, informon abcnews.al.

6. Çadra e hapur

Ju tingëllon e njohur apo jo? Në kohët e lashta, sjellja e një sendi që synonte të na mbronte nga moti ishte mosrespekt ndaj shpirtrave që ruanin shtëpinë.

7. Lule të thata

Nëse doni një shtëpi të gjallë të mbushur me energji pozitive, mos lejoni që bimët e thara dhe të pajetë të mbeten të ekspozuara. Të kesh gjëra të vdekura në shtëpinë tënde thuhet se sjell energji të të keqe.

8. Kafshë të balsamosura

Ashtu si bimët e thata, edhe kafshët e balsamosura sjellin një energji të keqe në shtëpinë tuaj. Një kafshë e pajetë në shtëpi është një mendim i tmerrshëm.

9. Kalendari i vjetër

Mbajtja e një kalendari të vjetër të shfaqur në shtëpinë tuaj thuhet se ju shtyn fatin në të njëjtën mënyrë siç bëjnë orët e prishura. Mbajtja e saj mund të sjellë fatkeqësi, të pakësojë prosperitetin dhe madje të shkurtojë jetën tuaj./ Marrë nga Reader Digest, e.b-abcnews.al