Jeni në kërkim të një pune? Këshillat që ju janë dhënë nga ekspertët

schedule17:38 - 24 Maj, 2022

schedule 17:38 - 24 Maj, 2022

E bukur. Ju morët diplomën në një nga periudhat më të vështira të të gjitha kohërave. Megjithatë, ju keni dalë fitimtar, aftësi të tilla si përshtatshmëria, shkathtësia dhe qëndrueshmëria e kërkuar nga vendet e sotme të punës janë tashmë pjesë e rutinës suaj të përditshme. Punëdhënësit kanë nevojë për ju, për sa kohë që ju nuk harroni. Ekspertët ju këshillojnë për hapat e ardhshëm.

Kërkimi veror

Mos e lini për shtator! Dërgoni CV-në tuaj së shpejti. Kontaktoni zyrën e shërbimit të karrierës së shkollës suaj dhe kërkoni ndihmë për të shpjeguar se interesi i tyre për t’ju sjellë në botën e punës nuk është zvogëluar që kur keni marrë diplomën.

Sigurohuni që të shkruani hobet tuaja në CV

Ju duhet të ndiheni të lirë të përfshini çdo gjë që ju pëlqen ose që tregon pjesë të personalitetit tuaj përtej informacionit që rekrutuesit do të marrin nga përvoja juaj e punës.

Përdor LinkedIn

Aktivizoni veçorinë “i hapur për punë” për t’u bërë të ditur menaxherëve të punësimit dhe rrjetit tuaj në internet që po kërkoni një punë.

Shfrytëzojeni mundësinë

Përdorni opsionin e njoftimeve për punë për të qenë i pari në radhë për të aplikuar për një vend pune. Në fakt ka katër herë më shumë gjasa për të dëgjuar lajme për një pozicion nëse aplikoni në 10 minutat e para, kështu që veprimi i shpejtë mund t’ju japë një avantazh të madh.

Paraqituni në intervista të përgatitur mirë

Njihuni me kompanitë përpara se të shkoni për një intervistë, historinë dhe misionin e tyre.
Vlen të përmendet se ndërsa është mirë të pyesni për kompaninë, nëse ky informacion është i disponueshëm në faqen e saj, mund të tregojë se nuk keni kërkuar./abcnews.al