Japoni, video lojërat do të zëvendësojnë librat

schedule13:51 - 29 Tetor, 2019

schedule 13:51 - 29 Tetor, 2019

Një kompani japoneze ka menduar të zëvendësojë librat me video lojërat për fëmijët dhe adoleshentët. Kjo për të zhvilluar një metodë studimi që do zhvillojë mendimin kritik dhe aftësitë reaguese të studentëve.

Pjesë e jetës së fëmijëve dhe adoleshentëve zhvillohet mes mureve të shkollës, detyrave dhe ushtrimeve për të përmirësuar aftësitë e tyre në çdo lëndë. Por një shoqëri japoneze nuk e mendon kështu, ajo ka zhvilluar për studentët një program të ri studimi I cili bazohet tek video lojërat.

Shoqërisë japoneze nuk i intereson nëse studentët do të bëhen lojtarë profesionistë apo jo, meqenëse objektivi është mprehtësia e mendjes dhe e aftësive komunikuese të studentëve nëpërmjet aktiviteteve të lojërave kompjuterike.

Leksionet do të zgjasin një orë dhe do të mbahen në grupe prej tre studentësh dhe një tutori. Ata do të ndjekin një program studimesh që anon nga mendimi kritik, dhe tek përpunimi i informacioneve apo edhe në autonominë e proceseve vendimtare. Kompania japoneze Gemutor e konsideron lojën kompjuterike si shahun.

Themeluesi i saj Obata, mendon se ky sektor mund t’i ofrojë një mbështetje të vlefshme fëmijëve pa presionin emotive që zakonisht pësojnë në një klasë normale studimi. Për të qetësuar prindërit ai këmbënguli se leksionet do të mbahen në pjesën e parë të ditës, dhe vetëm gjatë fundjavës, në mënyrë që të mos ndërhyjnë me aktivitetet normale shkollore.

Kompania synon të zhvillojë aftësitë e fëmijëve për atë që do I ndihmojë në zhvillimin e një karriere të vërtetë në të ardhmen./ABC News Albania