Italiani shtyp kopjet e 81 librave me teknikën e veçantë dhe fiton rekordin Guinness

schedule13:20 - 12 Janar, 2023

schedule 13:20 - 12 Janar, 2023

Një italian që përdori një teknikë të quajtur “shkrimi në pasqyrë” për të shtypur kopjet e 81 librave fitoi Rekordin Botëror Guinness për shumicën e librave.

Organizata e mbajtjes së të dhënave bëri të ditur se Michele Santelia, 63 vjeç, nga Campobasso, ka kopjuar 81 libra pasi ka punuar mbrapsht. duke krijuar një pasqyrë të tekstit origjinal dhe gjuhët në të cilat ai ka shtypur përfshijnë hieroglifet, hebraishten e vjetër, kinezishten tradicionale, Glyphs Etruske, Kuneiform dhe Voynich.

Ndërkohë, Santelia i tha GWR se ai përdor katër tastiera bosh për çdo projekt dhe kodon çelësat e gjuhës për çdo projekt të veçantë. Ai ka shtypur kopje të prapambetura të Epikës së Gilgameshit, Librit të lashtë Egjiptian të të Vdekurve, Kodit të Hamurabit, Biblës dhe shkrimeve të Leonardo da Vinçit. Projektet e daktilografes përfshijnë gjithashtu një kopje të Librit të Rekordeve Botërore Guinness 2002.

Ndërsa, Santelia tregoi se ai ishte frymëzuar nga Leonardo da Vinci, i cili njihej se përdorte shkrimin e pasqyrës në punën e tij./abcnews.al