Investimet në Sarandë, Balluku: Furnizim pa ndërprerje me energji gjatë sezonit

schedule12:30 - 26 Qershor, 2019

schedule 12:30 - 26 Qershor, 2019

Ministria e Infrastrukturës dhe Energjisë bën me dije se investimet e realizuara për ndërtimin e fiderave të rinj dhe kabinave elektrike në Sarandë do të bëjnë të mundur energji elektrike pandërprerje gjatë sezonit turistik.

Saranda do të ketë të garantuar furnizimin e pandërprerë me energji elektrike gjatë sezonit turistik, falë ndërtimit të 3 fiderave të rinj dhe disa kabinave elektrike. Ministrja e Infrastrukturës dhe Energjisë, Belinda Balluku inspektoi nga afër investimin prej afro 700 milionë lekësh dhe theksoi rëndësinë e tij që jep në turizëm.

“Është shumë e rëndësishme që gjatë sezonit të mos ketë ndërprerje. Sigurisht ngarkesa është shumë më e madhe pasi vizitorët këtu tejkalojnë dhe numrin e banorëve. Ju jeni të impenjuar për ta bërë këtë megjithatë përmes investimeve të reja ne kemi bërë shumë ndryshime sidomos ato që janë bërë në zonën e Sarandës qytet dhe zonën e Ksamilit dhe gjithçka kemi parashikuar për të ardhmen”.

Sipas Ministrisë së Infrastrukturës dhe Energjisë, në sajë të investimeve të realizuara gjatë viteve të fundit, në qytetin e Sarandës por edhe zonat përreth, janë ulur ndjeshëm edhe humbjet në rrjet. /ABC News Albania 24/7