Nëse doni ta bëni punën tuaj më të lehtë në kuzhinë, një nga gjërat më logjike që mund të bëni është të përpiqeni të përdorni mjetet e kuzhinës që keni gjithmonë në dorë për qëllime të ndryshme. Nëse themi se mund të përdorni tiganët tuaj të aluminit për të shkrirë mishin e ngrirë dhe mikrovalën tuaj për të shtrydhur limon, nuk do ta besonit, por është e vërtetë.
Më poshtë mund të gjeni të gjitha këshillat:
Përdorni lavamanin tuaj të çelikut për të hequr erën e hudhrës dhe qepës nga duart tuaja. Thjesht fërkoni duart dhe gishtat në buzë të lavamanit. Meqenëse kjo zonë është e sheshtë dhe këndore, do t’ju ndihmojë të hiqni lehtë aromën sidomos midis gishtave tuaj.
Mos u shqetësoni nëse dhëmbët e pirunëve tuaj janë të përkulur. Ju mund ta përdorni këtë pirun për të hequr farat nga qershitë, veçanërisht nëse dy dhëmbët e jashtëm janë të përkulur. Kur zhytni majën e pirunit në fruta dhe e ktheni atë, farat do të dalin lehtë.
Grirësja juaj e mishit gjithashtu punon mirë për të bërë makarona. E vetmja gjë që duhet të bëni është të vendosni brumë në vend të mishit në ‘dhomën’ e saj. Kur të ktheni dorezën, do të jeni në gjendje të bëni me lehtësi trashësinë dhe gjatësinë e dëshiruar të makaronave.
Përveç përdorimit të paketave të akullit për të ruajtur ushqimin, mund t’i përdorni edhe si qese për të mbajtur ushqimin. Në këtë mënyrë nuk do të bëheni i çrregullt gjatë vaktit tuaj.
Ju mund të përdorni tiganin tuaj prej gize për të bluar piper të zi. Vendosni specat në tabakanë tuaj të prerjes dhe goditini ato me një tigan disa herë. Pastaj fërkoni pjesën e poshtme të tiganit në speca derisa të shndërrohet në pluhur. Sa më gjatë ta bëni këtë proces, aq më të hollë do të jenë specat tuaj. Të njëjtën gjë mund ta bëni edhe me erëzat e tjera të farës.
Kur skuqni përbërës të vegjël, përdorni një sitë metalike ose një kapak të vogël prej porcelani. Kështu, ju i parandaloni ata që të humbasin në vaj ose të skuqen shumë.
Ju mund ta përdorni rulin tuaj për të shtypur gjëra të tilla si biskota dhe arra. E tëra çfarë ju duhet të bëni është të vendosni materialin që do të përdorni në një qese plastike dhe më pas ta kaloni me një rul derisa të arrijë madhësinë që dëshironi.
Ju gjithashtu mund të përdorni darë kuzhine si hapës për shishe ose kavanoza. E tëra çfarë ju duhet të bëni është të mbani kapakun me një darë dhe ta ktheni atë.
Ju gjithashtu mund të përdorni mulli kafeje për të bluar erëzat tuaja. Aroma e erëzave që bluani të freskëta do të jetë më e fortë dhe vlera e tyre ushqyese do të jetë më të mëdha. Të njëjtën gjë mund ta bëni edhe për farat e tjera si ato të lirit.
Ndërsa zierë makaronat, vendosni sitë në tenxhere në vend që ta kulloni tenxheren në sitë. Ju do ta bëni procesin e filtrimit shumë më të lehtë dhe do të mbroheni nga djegia e dorës.
l.k/abcnews.al