Historike, Elon Musk dhe NASA nisin anijen kozmike në hapësirë pas 9 vitesh pauzë

schedule21:39 - 30 Maj, 2020

schedule 21:39 - 30 Maj, 2020

Elon Musk dhe NASA kanë mundur të dërgojnë dy austronautë në Stacionin Hapësinor Ndërkombëtar.

Raketa është nisur sipas parashikimeve përmes pamjeve spektakolare, ndërsa sipas raportimeve tani austronautët ndodhen 200 kilometra sipër tokës në rrugën e tyre drejt stacionit hapësionor.


Një ngjarje e tillë është historike pasi për herë të fundit NASA ka nisur në vitin 2011 austronautë në hapësirë.

Dy austronautët 53-vjeçari Harley dhe 49-vjeçari Benker do të qëndrojnë për 110 ditë tek Stacioni Hapësinor Ndërkombëtar para se të kthehen në Tokë me Dragon Crew.