Greqia ndryshon masat, rregullat e reja për të hyrë në vend

schedule11:56 - 4 Shkurt, 2022

schedule 11:56 - 4 Shkurt, 2022

Nga e hëna, 7 shkurt, hyrja në Greqi për ata që kanë një certifikatë evropiane do të bëhet pa test të detyrueshëm, ka thënë ministri i Shëndetësisë, Thanos Plevris.

Ndërkaq, nga 1 shkurti 2022, hyjnë në fuqi rregullat e reja që vendosin një periudhë pranimi të detyrueshme prej 9 muajsh për certifikatat e vaksinimit që përdoren për udhëtime brenda BE-së.

Shtetet anëtare duhet të pranojnë certifikatat e vaksinimit për një periudhë prej 9 muajsh pas dhënies së dozës së fundit të vaksinimit bazë. Për vaksinën Johnson & Johnson, kjo do të thotë 270 ditë nga doza e parë dhe e vetme. Për një vaksinë me dy doza, kjo do të thotë 270 ditë pas dozës së dytë, ose, sipas strategjisë së vaksinimit të Shtetit Anëtar vaksinues, dozën e parë dhe të vetme pas shërimit nga virusi.

Shtetet Anëtare nuk duhet të parashikojnë një periudhë tjetër pranimi për qëllime të udhëtimit brenda Bashkimit Evropian. Këto rregulla zbatohen vetëm për certifikatat e vaksinimit të përdorura për udhëtime në BE.

/abcnews.al