Gratë shtatzëna në Britani do të vaksinohem me Pfizer dhe Moderna

schedule08:49 - 17 Prill, 2021

schedule 08:49 - 17 Prill, 2021

Gratë shtatzëna “të çdo moshe” në Mbretërinë e Bashkuar  do të vaksinohen me Pfizer / BioNTech ose Moderna.

“Edhe pse provat klinike mbi vaksinimin gjatë shtatzënisë nuk janë të avancuara, të dhënat e disponueshme nuk tregojnë  se vaksinimi kundër Covid shkakton probleme  gjatë shtatzënisë.

JCVI [Komiteti i Përbashkët për Vaksinimin dhe Imunizimin] ka këshilluar që grave që janë shtatzënë duhet të vaksinohen në të njëjtën kohë me gratë që nuk janë shtatzënë, bazuar në moshën e tyre dhe rrezikshmërinë ndaj Covid./abcnews.al