Gjërat e vogla bëjnë një ndryshim të madh, katër gjëra që çdo çift duhet të bëjë gjatë vitit

schedule15:22 - 27 Janar, 2023

schedule 15:22 - 27 Janar, 2023

Në një martës nuk ka ndonjë udhëzues manual sesi duhet të silleni, por janë ndjenjat ato që na komandojnë.

Me anë të tyre ne vendosim se çfarë duam të bëjmë si çift, ose çfarë nuk na pëlqen. Por kur ne i injorojmë ndjenjat e njëri-tjetrit, ka shumë gjasa që të përfundojë çdo gjë në debat, dhe kështu shumë martesa përfundojnë ngadalë, dhe ne e kuptojmë kur është tepër vonë.

Një nga arsyet kryesore pse martesat dështojnë është se shumë njerëz nuk e vendosin partnerin e tyre si prioritet ose dëshirat e tyre. Ashtu si një lule që thahet kur nuk e ujit, edhe martesa ka tendencë të humbasë shkëlqimin e saj nëse nuk e ushqen. Në martesë janë me të vërtetë gjërat e vogla ato që bëjnë diferencën.

Bëni një udhëtim diku vetëm ju të dy

E dimë që shumë prej jush janë të zënë dhe nuk keni kohë të udhëtoni diku larg. Jeta e një çifti të martuar është kaotike dhe nuk ka pushim në asnjë moment, 24 orë në ditë duhet të merreni me gjëra të tilla si kujdesi për fëmijët, punët e shtëpisë, detyrimet e biznesit dhe faturat e shumta. Megjithatë, për të “marrë frymë” vërtet dhe për të pasur forcën për të gjitha këto, është e nevojshme që herë pas here të karikoni bateritë tuaja. Nuk është e nevojshme të shkoni në Karaibe, sepse një fundjavë qytet aty pranë do t’i shërbejë gjithashtu qëllimit. Mjafton të jeni vetëm dhe pa detyrime.

Shkoni vetëm në udhëtime

Është fakt që të martuarit kalojnë shumë kohë së bashku, por edhe pse në fillim është shumë e këndshme, me kalimin e kohës ata fillojnë ta marrin njëri-tjetrin si të mirëqenë. Orët dhe ditët bëhen të parashikueshme dhe nuk ka më emocione dhe pritje. Është e pabesueshme, por e vërtetë që një gjë e vogël mund të ndryshojë një sekuencë të tillë ngjarjesh. Ajo që ju duhet është të ndaheni dhe të mungoni njëri-tjetrin. Një udhëtim më i shkurtër pa burrin tuaj është ai që mund t’ju rilidhë me të.

Festoni gjërat e vogla

Ndërsa martesa ecën nga fillimi i saj, gjithnjë e më pak vëmendje i kushtohet gjërave të vogla. Jeta duket se është shumë e zënë për secilin prej nesh që të ndalet dhe ta kuptojë kur shohim diçka të veçantë. Kur lindin probleme në martesë, gjërat e vogla shpesh kalojnë pa u vënë re. Mund të tingëllojë qesharake, por gjërat e vogla janë të rëndësishme sepse tregojnë se jeni të dashur.

Tregoni historinë tuaj të dashurisë

A ka një histori më të mirë në botë për një çift sesa ajo që përshkruan takimin e tyre të parë dhe fillimin e takimeve? Herë pas here duhet të mbani mend se si filloi gjithçka dhe çfarë keni menduar në fillim. Nuk bëhet fjalë për gjërat materiale, por për kohën që i keni dhënë njëri-tjetrit, dashurinë dhe vëmendjen. Historia juaj do t’ju japë mundësinë të kuptoni se çfarë është me të vërtetë e rëndësishme dhe se shumë gjëra janë kalimtare, si problemet me të cilat po përballeni tani.