Gabimet e rëndësishme që bëni me thikat në kuzhinë

schedule22:10 - 23 Nëntor, 2022

schedule 22:10 - 23 Nëntor, 2022

Ne flasim për ushqim dhe receta gjatë gjithë kohës, por rrallë flasim për ndonjë pjesë shumë specifike të të gjithë procesit. Një nga më strukturoret prej tyre është se si priten lëndët e para përpara se të përdoren. Ose më saktë, si t’i shkurtoni ato pa humbje kolaterale.

Këto janë gabimet më të rëndësishme që bëhen me thikat në kuzhinë. Sigurohuni që të mos e bëni.

Ju po kaloni rrugën e gabuar

Sa herë e keni vendosur thikën mbi diçka të fortë, p.sh. një perime të madhe, dhe e keni shtypur tehun sipër me dorën tjetër? Ky është një gabim shumë i rëndësishëm pasi, përtej të dukshmes, thikat priten me lëvizjen e tyre dhe jo me përdorimin e forcës. Rrëshqitja e bën të gjithë operacionin më pak të lodhshëm dhe më të lehtë.

Trajtim i gabuar

Gjithmonë mbani mend një gjë të rëndësishme: Ju po përpiqeni të shkurtoni ushqimin, jo të jeni shtesë në një film horror. Pra, mos e mbani thikën shumë fort dhe gjithmonë sigurohuni që gishti tregues dhe gishti i madh të jenë aty ku tehu takohet me dorezën. Kjo quhet pika e ndalimit. Gishtat e mbetur duhet të mbështillen rreth dorezës. Të gjitha sa më sipër kontribuojnë në shpërndarjen e peshës në mënyrën më efikase, për të lehtësuar manovrat.

Ju nuk i mbroni gishtat

Tani le të shkojmë në anën tjetër, në të majtë. Ose e djathta, nëse je mëngjarash. Gjithsesi ai që nuk mban thikën por mban objektin që pritet. Gishtat janë të ekspozuar, veçanërisht gishti i madh. Gjëja më logjike për të bërë është të formoni një pincë me dorën tjetër, duke mbajtur atë që dëshironi të prisni./abcnews.al