Fundjavë argëtuese: Bëjeni gatimin një çështje familjare

schedule12:20 - 31 Tetor, 2021

schedule 12:20 - 31 Tetor, 2021

Ju dhe familja juaj mund t’i kushtoni një ditë në javë gatimit së bashku.Për shembull, mund të zgjidhni një orë gjatë fundjavës. Në këtë mënyrë, fëmijët tuaj do ta shijojnë kohën në shtëpi me prindërit e tyre pasi koha e lirë do të jetë e mbushur me aktivitete me të gjithë familjen.

Në këtë mënyrë, të vegjlit tuaj do të kenë një ndjenjë përgjegjësie për detyrat që lidhen me përgatitjen e vaktit. Në të njëjtën kohë, gatimi si një çështje familjare forcon lidhjet midis anëtarëve të familjes dhe ofron një hapësirë ​​për bisedë dhe dialog.

Edhe gatimi kontribuon në vetëvlerësimin e fëmijëve pasi, sapo mbaroni ushqimin, i përgëzoni për rezultatin e shijshëm. Gjithashtu, tregoni fëmijëve tuaj se sa krenarë jeni që ata marrin përsipër një përgjegjësi kaq të rëndësishme si përgatitja e ushqimit për familjen e tyre./abcnews.al