Fermerët pa treg shitjeje: Prodhimet na kalben në arka, i hedhim në kanal

schedule12:33 - 26 Dhjetor, 2019

schedule 12:33 - 26 Dhjetor, 2019

Fermerët e fshatit Otllak në Berat janë detyruar që t’i hedhin shpeshherë prodhimet e tyre bujqësore për shkak të mungesës së një tregu. Prej vitesh vitesh, aksi rrugor Berat-Ura-Vajgurore është bërë i vetmi vend tregtimi për ta.

Fermerët e fshatit Otllak në Berat po përballen me mungesën e tregut.

Të gjendur në këtë situatë ata janë detyruar ti shesin prodhimet e tyre në rrugë. Prej vitesh aksi rrugor Berat-Ura-Vajgurore është bërë vend tregtimi për ta.

Fermerët ankohen se janë të detyruar që ti sheshin prodhimet nën kosto ose ti hedhin në kanal pasi nuk gjejnë treg.

“Kërkojnë që të na i marrin me çmim tepër të ulët dhe shesin aq sa për të mbajtur frymën gjallë”, shprehen fermerët

Një tjetër tregon se frutat kalben të gjitha.

“Nëse frutat piqen, duhen vjelë sepse bien në tokë dhe kalben”, thotë një tjetër fermere.

Vite më parë në një tjetër fshat të këtij qarku u ndërtua një treg fruta-perimesh që do tu vinte në ndihmë fermerëve të zonës, por ai nuk funksionoi asnjëherë./abcnews.al