Dietologia, Helena Solomatina, ka përshkruar përfitimet për trupin tonë për konsumin e ananasit dhe disavantazhet e vërejtura.
Sipas dietologes, ananasi përmban acide organike që mund të irritojnë mukozën dhe për këtë arsye nuk rekomandohet për njerëzit me aciditet të shtuar të stomakut.
“Duhet të shmangni ngrënien e ananasit kur sëmundja është në fazë akute”, tha Elena Solomatina.
Efekti i dytë anësor i ananasit është një reaksion alergjik.
“Ananasi është një frut ekzotik. Prandaj, të rriturit që janë të prirur ndaj alergjive, e veçanërisht fëmijët, duhet ta hanë me shumë kujdes”, paralajmëroi dietologia.
Prandaj, Elena Solomatina rekomandoi që sasia ditore e këtij fruti tropikal të jetë 100 gram për një të rritur dhe 50 për një fëmijë.
Përfitimet e shumta të ananasit
Ndër vetitë e dobishme të ananasit, ai vuri në dukje përmbajtjen e tij të vitaminave C dhe B, të cilat ndihmojnë në mbrojtjen e sistemit imunitar nga infeksionet virale dhe bakteriale, si dhe mbështesin sistemin nervor.
Fruti është gjithashtu i pasur me fibra, të cilat janë të nevojshme për pastrimin e trupit.
Përveç kësaj, ananasi është i dobishëm për parandalimin e aterosklerozës, sepse hollon gjakun dhe parandalon formimin e mpiksjes, përfundoi dietologia./abcnews.al