E vërtetë apo e gabuar? 4 shenjat që zbulojnë gënjeshtrën

schedule21:46 - 12 Tetor, 2021

schedule 21:46 - 12 Tetor, 2021

Nëse hetimi është i vërtetë, ne jemi të rrethuar nga gënjeshtarë! Sipas të dhënave, 60% e njerëzve nuk mund të gënjejnë edhe në të bardhë për më shumë se 10 minuta!

Nga gënjeshtrat e vogla të pafajshme, justifikimet e tipit “Unë u vonova sepse kishte trafik” e deri te gënjeshtrat lidhur me motin.

Sipas ekspertëve, ne themi 10 deri në 200 gënjeshtra në ditë, ose për të justifikuar veten ose për të krijuar dhe paraqitur një imazh të mirë për veten.

Sidoqoftë, ka shenja të vogla që mund të zbulojnë gënjeshtarët, për sa kohë që ne mësojmë t’i njohim ata! Logjika bazohet në faktin se gënjeshtra është një sajesë dhe nuk del spontanisht. Ka nevojë për përpunim dhe përbërje dhe kjo është ajo që tradhton gënjeshtarin.

Mësoni shenjat, teknikat dhe truket e gënjeshtarit! Ne fillojmë me bazat dhe ju bëjmë një ekspert në “zbulimin e gënjeshtarit”.

# 1 Gënjeshtarët janë më pak të përqendruar te vetja, përdorimi i fytyrës

Gënjeshtarët zakonisht marrin një distancë nga fakti kur duan të gënjejnë dhe përdorin një person të tretë. Për shembull, ata kanë më shumë gjasa të thonë, “Por askush nuk e mori makinën” në vend të “Por unë nuk e mora makinën”.

# 2 Ata janë më negativë

Në mënyrë të pavetëdijshme, gënjeshtarët ndihen fajtorë për gënjeshtrat e tyre, kështu që shprehja e tyre verbale merr një kuptim negativ. Këtu janë disa shembuj për t’ju ndihmuar të kuptoni se çfarë nënkuptojmë: lëvizjet “. Do të ishte normale që dikush të thoshte të vërtetën thjesht të thoshte: Unë nuk i kopjova provimet ose ishte thjesht shumë emocionuese.

# 3 Gënjeshtarët i shpjegojnë gjërat në një mënyrë të thjeshtëzuar 

Ata priren të thjeshtojnë shembujt pa shumë shpjegime.

# 4 Gënjeshtarët përdorin shprehje të gjata 

Edhe pse gënjeshtarët thjeshtojnë historitë që tregojnë, ata mund t’i mbushin me detaje në përpjekje për të kursyer kohë. /abcnews.al