Publiku shpall Ukrainën fituese të Eurovizionit

schedule01:02 - 15 Maj, 2022

schedule 01:02 - 15 Maj, 2022

Është shpallur fituesi i Eurovizionit për vitin 2022.

Pas votave të jurisë dhe publikut, fitues u shpall Ukraina me 631 pikë. Në vend të dytë u shpall Britania e Madhe.

 

Pjesën dërrmuese të votave Ukraina e mori nga publiku, i cili e mbështeti atë nisur edhe prej luftës atje.

Gara ishte e fortë deri në fund mes Britanisë së Madhe dhe Ukrainës.

Vijon..