Dritat e pemës së Krishtlindjes: Një udhëzues për t’i rregulluar ato

schedule21:18 - 27 Nëntor, 2021

schedule 21:18 - 27 Nëntor, 2021

Mund të jetë vetëm nëntor, por shumë prej jush tashmë e kanë zbukuruar pemën e tyre të Krishtlindjes.

Në fund të fundit, shtëpia e dekoruar na bën gjithmonë më të lumtur dhe më optimistë. Nga ana tjetër, vënia e dritave në pemën e Krishtlindjes mund të “thithë” gjithë gëzimin e momentit dhe të na edukojë shumë. Ajo që duhet të keni gjithmonë parasysh është se madhësia e pemës ka rolin më vendimtar. Nëse është më shumë se 2 metra e lartë, atëherë llambat 100 ose 200 definitivisht nuk do të jenë të dukshme.

Nga ana tjetër, nuk janë të rralla rastet kur pemët e vogla “mbyten” nga llamba. Por përpara se t’i hapni ato dhe të filloni t’i kaloni nëpër pemë, futini në prizë për t’u siguruar që gjithçka funksionon, përndryshe është koha për një shëtitje nëpër dyqane.

Pasi të keni vendosur pemën, kaloni llambat dhe ndizni ato për të vepruar si një udhëzues dekorimi. Mund t’i mbështillni në bagazh ose t’i kaloni si kurorë mbi degët e tij.

Disa prej dritave më të zakonshme që mund të gjenden në treg janë të bardha apo me ngjyrë është zgjedhja juaj.

Drita të vogla të zbehta: Mini llambat janë dritat më të njohura të pemës së Krishtlindjes. Janë të shkëlqyera sepse krijojnë një efekt shkëlqimi, ndërsa vijnë në ngjyra të ndryshme dhe janë shumë të lehta për t’u trajtuar.

Dritat e Krishtlindjeve me llamba më të mëdha: Janë shumë të njohura edhe këto drita, pasi nuk japin ndjesinë e ndezjes, por kanë një ndriçim të matur. Rekomandohet nëse dëshironi ndriçim të moderuar ose të ulët.

Dritat e Krishtlindjeve të varura si kristale akulli: Këto drita Krishtlindjesh përbëhen nga një sërë kabllosh, nga të cilët varen tela të tjerë me drita. Ndërsa këto përdoren tradicionalisht për dekorimin e jashtëm, ato janë gjithashtu të lehta për t’u varur në pemën tuaj, duke krijuar një shkëlqim uniform. Sidoqoftë, ato mund të japin një rezultat më pak “të zoti”./abcnews.al