Dorëzohet në Parlamentin e Holandës peticioni për prostitucionin

schedule13:51 - 10 Prill, 2019

schedule 13:51 - 10 Prill, 2019

Aktivistët të rinj në Holandë kanë dorëzuar në parlamentin e vendit peticionin, me anë të së cilit kërkohet që prostitucioni të jetë i paligjshëm. Peticioni ka mbledhur rreth 42 mijë firma.

Kërkuan fillimisht që prostitucioni të bëhej i paligjshëm, e tashëm peticioni i firmosur në Holandë nga 42 mijë të rinj, do të diiiskutohet në një debat parlamentar. BBC konfirmon se debate parlamentar pritet të diskutohet në një vend që ka ligjet më të buta në botë për të lejuar marrëdhëniet seksuale me pagesë.

“Nuk kam çmim” është emri i fushatës me frymëzim katolik, e cila organizoi dhe mbledhjen e firmave. Ata që e mbështesin kërkojnë që klientët të dënohen sipas të ashtuquajturit model nordik.

Por në rrjetet sociale nuk kanë reaguar vetëm promovuesit e kësaj fushate. Një person shkruante se e ushtronte vullnetarisht këtë profesion dhe se peticioni në fjalë do ia vështirësonte punën.

Modeli nordik që aplikohet në Suedi, Norvegji, Islandë, Irlandë të Veriut dhe në Francë, përfshin dënimin e klientit. Aktivistët e rinj në Holandë kërkojnë që të bëhet më shumë për të mbrojtur gratë.

Ata gjithashtu pretendojnë se me anë të prostitucionit grave iu jepet mesazhi se kjo është një mënyrë e thejshtë për të bërë para. /abcnews.al