Disa arsye për të ngrënë fiq sa më shpesh

schedule17:57 - 23 Gusht, 2021

schedule 17:57 - 23 Gusht, 2021

Fiqtë, të freskët dhe të tharë, ofrojnë një sërë përfitimesh shëndetësore. Një fik siguron 2.5% të dozës së rekomanduar ditore të kaliumit, 2% magnez, 1% hekur dhe kalcium. Fiqtë janë gjithashtu një burim i rëndësishëm i vitaminës K.

Fiqtë janë të pasur me sheqerna dhe fibra, që i bën atë një zgjedhje ideale për funksionimin e duhur të zorrëve. Gjashtë fiq të thatë kanë 5 g fibra dhe 24 g sheqer. Nuk është rastësi që në mjekësinë tradicionale, fiqtë përdoren për veprimin e tyre si laksativë. /abcnews.al

 

Mos rri jashtë: bashkohu me ABC News. Ne jemi kudo!