Deklarata e Tusk për Brexit: Varet nga Londra

schedule13:13 - 24 Tetor, 2017

schedule 13:13 - 24 Tetor, 2017

Presidenti i këshillit të Bashkimit Europian, Donald Tusk u shpreh se varet nga Londra se si do të përfundojnë negociatat për Brexit. Tusk shtoi se do të jetë qeveria britanike që do të vendosë nëse do të ketë një marrëveshje të mirë apo nëse nuk do të ketë aspak një marrëveshje. Por presidenti i këshillit të Bashkimit Europian shtoi se në cdo rast BE do të mnbrojë interesat e saj dhe do të jetë e bashkuar. Dalja e Britanisë së Madhe nga Bashkimi Europian sipas tij, është nëj test shumë i vështirë dhe nëse dështojnë do të ishte një humbje për të gjithë.