David Beckham ndërmerr iniciativën globale për të inkurajuar vaksinimin

schedule15:58 - 23 Prill, 2021

schedule 15:58 - 23 Prill, 2021

David Beckham në bashkëpunim me UNICEF kanë nisur një fushatë për të inkurajuar vaksininimin. Ish futbollisti ka ndërrmarrë këtë iniciativë globale për të inkurajuar prindërit të vaksinojnë fëmijët e tyre kundër sëmundjeve vdekjeprurëse.

“Në vitin e fundit, Covid-19 na ka treguar se sa marrim për të mirëqenë por gjithashtu na ka kujtuar për fuqinë e vaksinave. Liria për të dalë jashtë dhe për të kaluar kohë me familjen dhe miqtë, shansi për të përqafuar njerëzit që duam. Por ne do t’i bëjmë këto gjëra.

Ne do të jemi përsëri së bashku dhe vaksinat do të na ndihmojnë të shkojmë atje. Vaksinat funksionojnë. Ata mbrojnë fëmijët dhe të rriturit dhe ata shpëtojnë miliona jetë çdo vit. Vaksinimi është arsyeja që shumica e botës nuk ka pse të jetojë me sëmundje vdekjeprurëse si poliomieliti, fruthi dhe lisë.

David, i cili ka qenë një ambasador i bamirësisë për UNICEF për gati 20 vjet, gjithashtu shtoi: “Unë kam mësuar përmes punës sime me UNICEF se sa të rëndësishme janë për shëndetin e të dashurve tanë. Megjithatë, shumë fëmijë në të gjithë botën nuk marrin vaksinat rutinore që u duhen për të qenë të sigurt nga sëmundjet vdekjeprurëse. ” /abcnews.al