Dasëm e rrallë në Kukës

schedule14:17 - 24 Shtator, 2017

schedule 14:17 - 24 Shtator, 2017

Një dasëm e veçantë u organizua këtë të dielë. Sheshi i Kukësit u pushtua nga krushqit prizrenas.
Një ceremoni tërësisht ndryshe.
Të sapomartuarit në një karrocë së cilës i prinin dy kalorës të tjerë, ndërsa flamuri kombëtar valvitej në karvanin që shoqeronte çiftin e ri.
Nusja ishte nga Kukësi kurse dhëndëri nga Prizreni
Kjo ceremoni ishte e para e këtij lloji në shesh. Shumë qytetarë të Kukësit u bënë kuriozë dhe ndoqën deri në fund ritin martesor.