Cili është zakoni që e bën një student të keq

schedule18:55 - 18 Tetor, 2020

schedule 18:55 - 18 Tetor, 2020

Studimi dhe veçanërisht përsëritja është alfa dhe omega tek studenti për të pasur performancë të mirë në mësimet e tij. Dhe tani që shkollat ​​janë hapur, prindërit po përpiqen t’i rikthejnë fëmijët e tyre në një program studimi. Sidoqoftë, siç kishte treguar një studim përkatës, nuk është vetëm leximi që luan një rol në performancën shkollore të një studenti.

Sipas një studimi britanik, sa më shumë fëmijë të ulen para një ekrani, aq më të ulta janë notat e tyre në shkollë. Në fakt, nga të gjitha ekranet, më e dëmshme u zbulua të ishte ai i televizionit.

Në veçanti, edhe një orë mbi kufirin e lejueshëm në moshën 14-15 vjeç, notat mund të bien. Një adoleshent kalon mesatarisht rreth katër orë para një ekrani. Dhe edhe kur një student lexon shumë nga mësimet e tij, nëse pjesën tjetër të kohës ai është “mbërthyer” në internet ose në TV, ai ka akoma nota më të këqija, krahasuar me ata studentë që nuk kalojnë aq shumë kohë para ekranit. Përveç kësaj, ai shpesh ka një humor të keq dhe, si pasojë, sjellje të papritur, ndonjëherë edhe depresion.l.k/abcnews.al