Cilat media sociale na bëjnë më të lumtur dhe më të trishtuar

schedule09:53 - 20 Janar, 2022

schedule 09:53 - 20 Janar, 2022

Mediat sociale tashmë janë pjesë e jetës së përditshme jo vetëm për të rriturit, por edhe për shumë fëmijë. Megjithatë, përdorimi në rritje i tyre, siç tregohet nga hulumtimet, ka efekte negative në shëndetin mendor të ekspertëve.

Disa prej tyre duket se shkaktojnë më shumë emocione negative dhe të tjera më pak. Sipas studiuesve nga Universiteti i Lorraines, platformat e mediave sociale nuk janë të gjitha njësoj. Secili duket se ka një efekt të ndryshëm në psikologjinë e përdoruesit. Për shembull, përdorimi i Facebook dhe Instagram shoqërohet me mirëqenie më të ulët mendore.

Twitter-i shoqërohet me më shumë emocione pozitive dhe kënaqësi më të madhe nga jeta. Një shpjegim i mundshëm është se Facebook dhe Instagram si platforma dhe mjedise dixhitale janë të mira për vetëpromovim pozitiv, ndërsa Twitter përdoret më shumë për postimin e opinioneve dhe lajmeve. /abcnews.al