Cila është mosha e duhur që vajza juaj të fillojë baletin

schedule15:00 - 23 Shkurt, 2021

schedule 15:00 - 23 Shkurt, 2021

Shumica, pothuajse, vajzat e vogla në një moment do të shprehin dëshirën tuaj për të filluar baletin. Edhe nëse nuk e bëjnë vetë, ka shumë nëna që zgjedhin baletin si një aktivitet jashtëshkollor.

Por cila është mosha e duhur që vajza juaj të fillojë? Mund të fillojë nga 4 vjet e lart. Sidoqoftë, do të ishte ideale të fillohej nga 6 e tutje, pasi ajo tashmë është zhvilluar mjaftueshëm psikomotorisht dhe tani ka aftësitë themelore motorike, të cilat shndërrohen duke praktikuar në ushtrime të specializuara.

Fëmija mund të mësohet më pas me sjelljen e saktë dhe të ndërthurë lëvizjen me ritmin, ndërsa ka aftësinë për të rritur diapazonin e lëvizjes, një element i nevojshëm për balet, i cili mund të arrihet vetëm deri në moshën 12 vjeç.

Vlera pedagogjike e baletit

Fëmijët fitojnë vetëbesim, zhvillojnë fuqimisht ndjenjën e bashkëpunimit, vetëdisiplinimin dhe u mësohet edukimi artistik.l.k/abcnews.al