Britani e Madhe, Boris Johnson riorganizon kabinetin politik

schedule08:03 - 14 Shkurt, 2020

schedule 08:03 - 14 Shkurt, 2020

Kryeministri britanik Boris Johnson ka bërë disa ndryshime të vogla në postet e tij të kabinetit qeveritar. Ai ka vendosur të ndryshojë sekretarin e tij për Irlandën e Veriut, gjatë një rinovimi të kabinetit, ndërkohë që të gjithë ministrat e tjerë të rëndësishëm do të qëndrojnë në postet e tyre.

Sipas mediave të huaja, midis të gjitha shkarkimeve dhe emërimeve, lajmi i madh i ditës ishte dorëheqja e Sajid Javidit si kancelar i ekstraktit, apo shef i financave.

Javid iu kërkua nga kryeministri “të shkarkonte të gjithë këshilltarët e tij specialë dhe t’i zëvendësonte ata me 10 këshilltarë specialë të cilët do të përbënin një ekip”, por ai refuzoi të bënte një gjë të tillë, duke dhënë dorëheqjen./abcnews.al