Brexit, Mediat: Hakerat rus kanë ndikuar në rezulatatin e referendumit

schedule15:05 - 15 Nëntor, 2017

schedule 15:05 - 15 Nëntor, 2017

Mediat britanike theksojnë se 419 llogari Twitter të kontrolluara nga haker rus, të dyshuar për lidhje me Kremlinin kanë ndikuar në rezulatatet e referendumit per “Brexit”. Dyshime të tilla kishin dalë edhe më herët por Londra gjithmonë i ka mohuar, vetë Ministri i Jashtëm Boris Johnson nuk ka pranuar asnjëherë te ketë pasur ndërhurje të tilla që kanë ndikuar në rezultate. Kryeministrja Britanike Theresa May në një repikë të fundit me Presidentin Vladimir Putin, ku e akuzonte për ndërhyrje në proceset demokratike elektorale të shteteve Perëndimore asnjëherë nuk ju referua rastit konkret të Brexit. Theguardian, i lidhë 419 llogarit Twitter me një Agjenci Kërkimi me qëndër San Pieterburgun, e përmendur edhe nga media të tjera si fabrikë hakerimi. Zhvillimet në fjalë kanë ndikuar në reagimet e konservatorëve dhe laburisteve./abcnews.al