Braçe-fermerëve: Naftë pa akcizë, kur nis aplikimi dhe kategoritë që përfitojnë

schedule08:32 - 14 Janar, 2021

schedule 08:32 - 14 Janar, 2021

Zëvendëskryeministri Erion Braçe, deklaroi se nga dita e nesërme do të nisë aplikimi i naftës pa akcizë.

Braçe i bën thirrje fermerëve që të aplikojnë pranë njësive përkatëse administrative.

Gjithashtu ai bën me dije se kategoritë që përfitojnë janë fermerët individualë, shoqëritë e bashkëpunimit Bujqësor, si edhe personat fizikë apo juridikë që kryejnë veprimtari bujqësore.

Statusi:

NESER/15 JANAR!

NESER/15 JANAR!

NIS APLIKIMI PER NAFTE PA AKCIZE,

PA TAKSE QARKULLIMI, PA TAKSE KARBONI, PA TVSH PERKATESE!

NAFTE 800 LEKE ME PAK!

APLIKONI NGA NESER!

Per bashkine DIVJAKE e LUSHNJE,

per tu NDIHMUAR, shkoni prane NJESIVE ADMINISTRATIVE, ku nje nepunes u ndihmon te APLIKONI ONLINE!

SHKONI!

PERFITOJNE:

 1. Fermeret individuale
 2. Shoqerite e Bashkepunimit Bujqesor
 3. Personat Fizike apo Juridike qe kryejne veprimtari bujqesore

SA PERFITOJNE:

 1. 100% e sasise se nevojshme per siperfaqe deri ne 10 HEKTARE
 2. 100% e sasise se nevojshme deri ne 10 HEKTARE dhe, mbi 10 HEKTARE sasine e naftes me normative te reduktuar

PERFITIMI PER LITER NAFTE:

 1. 37 leke/liter Akcize
 2. 27 leke/liter Takse Qarkullimi
 3. 3 leke/liter Takse Karboni
 4. 13.4 leke/liter TVSH respektive

TOTALI 80.4 LEKE/LITER

DOKUMENTAT:

 1. NIPT I FERMERIT AKTIV per fermeret individuale
 2. NIPT/NUIS AKTIV per personat fizik e juridik me aktivitet bujqesor
 3. Toke Bujqesore ne pronesi ose ne perdorim me dokumentat perkatese
 4. Madhesia totale e fermes

mbi 0.4 HEKTARE dhe parcele me te madhe se 0.1 HEKTARE.

APLIKONI APLIKONI APLIKONI:

NE PORTALIN E-ALBANIA, PRANE NJESIVE ADMINISTRATIVE, DREJTORIVE TE BUJQESISE, ADISA!

Paraqituni ne bashkine #Divjake e #Lushnje per ndihme aplikimi.

MOS HARRONI:

HOQEM TVSH E TAKSEN DOGANORE PER PLEHRA KIMIKE, PESTICIDE, FARERA E FIDANE BUJQESORE;

HOQEM TVSH PER MEKANIKEN BUJQESORE E ELEMENTET E SERAVE!

Etj etj etj!

KOSTO E PUNES NE BUJQESI NUK KA QENE KURRE ME E ULET!

Nderkohe;

TATIM FITIMI E TVSH NE BUJQESI E KEMI BERE ZEEEEEROOOOOO!/abcnews.al/