“Borxhi publik 107%”, Berisha: Shqiptarët sot duhet të kishin rrogë mesatare 1500 euro

schedule21:22 - 3 Gusht, 2022

schedule 21:22 - 3 Gusht, 2022

Sali Berisha pasditen e sotme është ndalur në Vlorë ku ka diskutuar me ekspertë të turizmit për situatën në të cilën ndodhet vendi ynë.

Berisha u shpreh se borxhi ka shkuar në 107 % dhe për ta përballuar jetesën do duhet që rrogat e shqiptarëve të jenë 1500 euro.

Berisha: Më thoni sa janë rritur rrogat? Borxhi është rritur nga 62.4% në 107%. Çfarë është bërë me këtë borxh? Ju garantoj se nëse kjo qeveri do të mendonte, unë për këta qytetarë për ta punoj, do t’i bëj të harrojnë varfërinë, mund të rriste po të donte tre herë rrogat dhe pensionet. Me këtë borxh edhe më shumë. Me këtë borxh, nëse kthehej në mirësi, çdo qytetar do të kishte një rrogë mesatare 1500 euro. Ku janë? Sa është sot rroga? 30% më e ulët se në 2013, sepse çmimet janë 80-90% më të larta. Ajo qeverisje kishte probleme, e imja, por shpresën ua ngjalli shqiptarëve, popullsia u rrit nga viti në rrit./Abcnews.al/