Biden ndërmerr hapin e rëndësishëm drejt dekriminalizimit të marijuanës, fal mijëra të dënuar dhe kërkon rishikimin e ligjit

schedule01:30 - 7 Tetor, 2022

schedule 01:30 - 7 Tetor, 2022

Presidenti Joe Biden ndërmori hapat e tij të parë të rëndësishëm drejt dekriminalizimit të marijuanës, duke falur mijëra amerikanë të dënuar për posedim të drogës dhe duke urdhëruar rishikimin e statusit të saj ligjor.

Biden urdhëroi një falje të plotë për të gjitha shkeljet e mëparshme federale për posedim të thjeshtë të marijuanës.

Ai gjithashtu do t’u kërkojë guvernatorëve të lëshojnë falje të ngjashme për shkeljet shtetërore që përfshijnë marijuanën, thanë zyrtarë të lartë të administratës.

“Dërgimi i njerëzve në burg për posedim marijuanë ka shkatërruar shumë jetë dhe ka burgosur për sjellje që shumë shtete nuk e ndalojnë më”, tha Biden në një deklaratë, duke vënë në dukje se njerëzit me ngjyrë janë arrestuar, ndjekur penalisht dhe dënuar në mënyrë disproporcionale për krimin.

Nisma për faljen e të burgosurve dhe rishikimin e zbatimit të ligjit është një hap i rëndësishëm për të adresuar arrestimet e kaluara për një shkelje që tani është e ligjshme në shumë shtete të SHBA. Nëse rishikimi i urdhrave të Biden rezulton në heqjen e marijuanës nga lista e drogave më të rrezikshme, kjo do të ndikojë gjithashtu në bizneset e kanabisit, të cilat më pas do të lejohen të bankojnë, të listojnë në bursat e SHBA-së, të marrin hua dhe të heqin barrën e rëndë tatimore.

Stoqet e marijuanës janë rritur dhe rënë gjatë viteve të fundit në perspektivat për legalizim federal, dhe fondi AdvisorShares Pure US për tregtimin e kanabisit u rrit me 37% pas deklaratës së Biden./abcnews.al.