Banesat në rrezik nga rrëshqitja e dherave në Varosh: Ngrihet një Komision për verifikimet

schedule11:26 - 14 Janar, 2021

schedule 11:26 - 14 Janar, 2021

Disa banesa në Varosh rrezikojnë të shemben për shkak të rrëshqitjes së dherave.

Të gjitha familjeve që banojnë në pikat e konsideruara si zonë rreziku i është afruar vendstrehimi, por banorët janë shprehur të shqetësuar dhe se nuk mund të largohen duke lënë vetëm banesat. Pasi kanë frika nga vjedhjet që mund t’ju bëhet shtëpive.

Situata në këtë zonë mbetet problematike për shkak të rrëshqitjes së dherave, pas reshjeve të dendura gjatë ditëve të kaluara.

Gazetari i ABC Gjergj Figuri bën me dije se në Varosh është e nevojshme vendosja e blindave të betonit, për të dhënën siguri për këto banorë.

Edhe më herët është konsideruar si një zonë e rrëshqitshme dhe Bashkia e Lezhës ka kërkuar ekspertët për të menaxhuar situatë. Po ashtu është ngritur edhe një Komision për të bërë verifikimet dhe për të vendosur se kur dhe kur duhet të realizohen ndërhyrjet.

/abcnews.al/