Autoritetet në SHBA: Mos i përzieni vaksinat, përveç rasteve të jashtëzakonshme

schedule08:29 - 3 Mars, 2021

schedule 08:29 - 3 Mars, 2021

Vaksina Johnson & Johnson kundër Covid-19 nuk duhet të zëvendësojë dozën e dytë të vaksinave Moderna ose Pfizer, përveç në “situata të jashtëzakonshme”.

Kështu deklaroi Qendrat për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve të Shteteve të Bashkuara (CDC). “Secila nga vaksinat e licencuara aktualisht Covid-19 mund të përdoret kur tregohet, pa një preferencë të produktit,” tha Dr Sarah Mbaeyi, zyrtare mjekësore e CDC, siç raportohet nga CNN.

Vaksinat Covid-19 nuk janë të këmbyeshme, dhe siguria dhe efikasiteti i një sërë produktesh të përziera nuk është vlerësuar,” shtoi Dr Mbaeyi. “Ne nuk duam që njerëzit të fillojnë përzierjen bazuar në atë që është më e lehtë për të marrë.”

CDC aktualisht rekomandon dy doza për të dy vaksinat Pfizer dhe Moderna. Doza e dytë e vaksinës Pfizer duhet të jepet tre javë pas së parës, ndërsa njerëzit duhet të presin katër javë para se të marrin dozën e dytë të vaksinës Moderna.

“Nëse ka vonesa, doza e dytë mund të jepet deri në gjashtë javë pas së parës, sipas udhëzimit të azhurnuar të CDC, tha Mbaeyi. g.v/abcnews.al