Atika në karantinë totale duke filluar që sot, rregullat e reja anti covid

schedule11:03 - 11 Shkurt, 2021

schedule 11:03 - 11 Shkurt, 2021

Atika do të hyjë sot në një bllokim të rreptë nga sot në 06:00 të mëngjesit deri në 28 Shkurt.

Rritja e rasteve dhe veçanërisht mbingarkesa e spitaleve, ka alarmuar qeverinë dhe shkencëtarët, duke ushtruar presion për vendosjen e masave më të ashpra për të frenuar përhapjen e  mëtejshme të virusit  nga frika e valës së tretë.

Masat në fuqi:

-Ndalimi i trafikut nga 21:00 në mbrëmje deri në 05:00 të mëngjesit gjatë ditëve të javës dhe nga 18:00 në fundjavë.

-Mbajta e maskës do të jetë e detyrueshme si në ambientet brenda edhe jashtë.

-Lëvizja brenda komunës nuk do të ndalohet por jashtë Atikës është e ndaluar vetëm në raste të nevojshme si qëllime pune, shëndetësore, për të shkuar në ceremoni për shembull funerale por nën kushtet e parashikuara nga ligji.

-Do të jenë të hapura, dyqanet ushqimore, tregjet e njohura, farmacitë, dyqanet e kafshëve shtëpiake, kompanitë e telekomunikacionit (ekskluzivisht për riparimin e pajisjeve, pagesën e faturave).

-Kioskat gjithashtu do të jenë të hapura 24 orë, gjithashtu edhe hotelet do të punojnë normalisht./abcnews.al