APP njofton lidhjen e kontratës për nisjen e punimeve në Teatrin Kombëtar, faza e parë 2.2 mld lekë

schedule17:04 - 23 Dhjetor, 2022

schedule 17:04 - 23 Dhjetor, 2022

2.2 miliardë lekë  është vlera e ndërtimit të Godinës së Teatrit Kombëtar në fazën e Parë. Agjensia e Prokurimeve Publike ka  njoftuar lidhjen e kontratës për ndërtimin e Teatrit Kombëtar në fazën e parë.

Në bazë të formularit të nënshkrimit të kontratës nga ana e Bashkisë së Tiranës kontrata është lidhur me kompaninë “AGI KONS”.

Fondi limit është përcaktuar 1.8 mld lekë ndërsa Lloji i procedurës së prokurimit është “Procedurë e Hapur mbi Kufirin e Lartë Monetar”

Sipas kontratës së nënshkruar burimi i financimit do të jetë nga  të ardhurat e Bashkisë Tiranë për vitin 2022.Punimet parashikohen të zgjasin 27 muaj duke nisur nga data e  lidhjes së kontratës.

Teatri i ri  do të ndërtohet mbi projekt- idenë e  arkitektit danez Bjarkë Ingels Në teatrin e ri kombëtar, në salla të ndryshme, do të mund të akomodohen me shumë se 1500 persona.

Vetëm salla kryesore do të mirëpresë 629  spektatorë.  Në formën e një shkallare parshikohet të ndërtohet black boksi me 250 vende. Një alternativë tjetër për artistët do të jetë dhe skena në tarracën e hapur.

Teatri i ri Kombëtar do të ndërtohet në një sipërfaqe prej 8.000 m2 mbi tokë dhe 5.000 m2 nëntokë në 3 nivele.

Vetëm një ditë më parë kryeministri Edi Rama dhe kreu i bashkisë së Tiranës inaguruan nisjen e punimeve në kantierin e Teatrit Kombëtar. /abcnews.al