Andi Lila shpall platformën: Do krijojmë Ministrinë e Sportit, ndalojmë “rrjedhjet” e sportistëve

schedule18:52 - 26 Janar, 2021

schedule 18:52 - 26 Janar, 2021

Andi Lila, futbollisti që synon të marrë një mandat deputeti në siglën e PD, në zgjedhjet e 25 prillit ka shpalosur objektivat e tij. Me anë të një statusi në rrjetet sociale, Andi Lila shkruan se synon krijimin e Ministrisë së Sportit e cila do të funksionojë më vete. Ai shprehet se kjo ministri duhet të përpunojë direktivat e BE-së për përmirësimin e sportit dhe do të përcjellë vazhdimisht në mbledhjet e qeverisë të gjithë problemet  që ka sporti.

Platforma e Andi Lilës

Objektivi i politikës së re për sportin: Krijimi i Ministrisë së Sportit.

Ministria e Sportit duhet sepse:

  1. Duhet të përpunojë direktivat e BE-së për përmirësimin e sportit.
  2. Duhet të koordinojë punën me Komitetin Olimpik Kombëtar Shqiptarë (KOKSH) dhe Federatat sportive për përmirësimin e cilësisë sportive në Shqipëri.
  3. Do të jetë struktura e cila do të përcjelle vazhdimisht në mbledhjet e qeverisë të gjithë problemet që ka sporti. Në këtë mënyrë çdo nisëm ligjore e qeverisë do të marrë në konsideratë edhe interesat e sportit.
  4. Do të ndihmoj në përmirësimin e akteve ligjore të federatave sportive.
  5. Do të kontribuoj në forcimin e luftës anti-doping me ngritjen e laboratorëve të specializuar.
  6. Do të ndërtoj politika të qarta për të favorizuar sportistët elitar më qëllim që të mos largohen nga Shqipëria dhe të përfaqësojnë vende të tjera.
  7. Do të mbikqyrë rreptësisht ngritjen e KAS-it Shqiptar nga KOKSH me qëllim ky organizëm gjyqësor që ti shërbej dhënies së DREJTËSISË.

/mv.abcnews.al