Ambasadorja e Shqipërisë në BE: Jemi në rrugën e duhur për të qenë aty ku meritojmë

schedule14:31 - 6 Dhjetor, 2022

schedule 14:31 - 6 Dhjetor, 2022

Ambasadorja e Shqipërisë në BE, Suela Janina ka folur për ABC.

Ajo tha për gazetaren Esiona Konomi se vendi ynë është drejt rrugës së duhur për të qenë aty ku meriton të jetë, në BE.

Janina: Ajo që po bëjmë është rruga e duhur për tu bashkuar me BE-në, aty ku meritojmë të jemi. Lufta dhe agresioni rus në Ukrainë është një nga mesazhet kryesore që do të përcjellë ky Samit. Në këtë situatë rajoni nuk mund të jetë imun dhe as vendi ynë, prandaj duhet të marrim masa.

Serbia nuk i është bashkuar sanksioneve ndaj Serbisë. Cili është qëndrimi zyrtar i Shqipërisë në Bruksel në raport me Serbinë?

Janina: Ka pasur momente në të cilat BE ka mirëpritur disa hapa që ka bërë Seriba. Gradualisht besoj se do arrihet deri aty ku rajoni të jetë në një zë. BE e kërkon këtë dhe për ne është e rëndësishme dhe besoj se do arrijmë në një pikë ku do përgjigjemi njërëzi si rajon. /Abcnews.al/