Ahmetaj kundër kontrollit në banesë, mbrojta i drejtohet Gjykatës Kushtetuese

schedule10:16 - 19 Shtator, 2023

schedule 10:16 - 19 Shtator, 2023

TIRANË- Arben Ahmetaj kundërshton në Gjykatën Kushtetuese vendimin për kontrollin e banesave. Përmes avokatëve te tij mbrojtës, ish-numri dy i qeverisë ka ankimuar në Gjykatën Kushtetuese kontrollin e banesës së bashkëjetueses.

Ai kërkon shfuqizimin e vendimit të Gjykatës së Posaçme, të lëna në fuqi nga Apeli dhe Gjykata e Lartë.

Sipas ankimit, kontrollet janë në papajtueshmëri me ligjin dhe antikushtetuese, pasi nuk ka patur autorizim nga Kuvendi, sepse në njërën nga banesat jetonte edhe vetë Ahmetaj që gëzonte mandatin e deputetit.

Mbrojtja rëndit katër pika pse e konsideron të paligjshëm kontrollin e banesave. Nga Kushtetuesja Ahmetaj kërkon shfuqizimin e  vendimit të Gjykatës së Lartë dhe dërgimin e çështjes për rigjykim në Apel/ abcnews.al