Abazoviç: Kam dhënë besën se do ta paguaj çdo çmim për të ndodhur ndryshimi

schedule09:05 - 30 Prill, 2021

schedule 09:05 - 30 Prill, 2021

Zëvendëskryeministri i Malit të Zi, Dritan Abazoviç në një deklaratë të bërë së fundmi ka theksuar se do të punojë shumë për të sjellë vendit institucionet që ka nevojë.

Abazoviç  ka thënë se reformat brenda prokurorisë janë të nevojshme nëse shteti malazez do të bëjë ndonjë hap të rëndësishëm. Në një intervistë për mediat vendase ai ka theksuar se do të thotë gjëra do të konfirmonin nevojën për ndryshime në prokurori.

“Sa herë që (Milivoje) Katnić performon, numri i njerëzve që mendojnë se duhet të ndodhin ndryshime në ndjekje penale rritet. Unë kam dhënë besën se ndryshimet do të ndodhin dhe se ne do të kemi institucione”, është shprehur ai.

Lidhur me pretendimin e Katniçit se ishte shantazhuar, ai thotë se ishte shantazhuar vetëm nga ndërgjegjja e tij dhe shtoi se po lufton për drejtësi dhe se është i gatshëm të paguajë çdo çmim për këtë.

Abazoviç gjithashtu tha se më shumë se 50 njerëz u vranë në përleshjet klanore.

 “Unë jam shumë i kënaqur dhe i lumtur dhe nëse karriera ime politike përfundon nesër, unë mendoj se kjo do të mbetet përgjithmonë si rezultat, të cilin gjyqësori ose zyra e prokurorisë mund të prishë, por provat që ekzistojnë janë aq të vërteta, sa do të ishte një skandal me përmasa të papara”, ka thënë ai.e.su./abcnews.al