A është i sigurt depilimi gjatë shtatzënisë?

schedule21:19 - 12 Prill, 2021

schedule 21:19 - 12 Prill, 2021

Ndryshimet hormonale gjatë shtatzënisë mund të sjellin ndryshime të mrekullueshme në fytyrën tuaj, lëkurën dhe flokët. Por ato gjithashtu mund të nxisin rritjen e padëshirueshme dhe të panevojshme të flokëve në vende befasuese si stomaku, buza e sipërme, sqetullat, mjekra dhe zona intime. Qimet e tepërta nuk janë të dëmshme në asnjë mënyrë, por mund ta bëjnë një grua të ndihet e vetëdijshme. Nëse keni rritje të tepërt të qimeve gjatë shtatzënisë, mund të konsideroni mundësi të ndryshme për t’i hequr qafe ato, depilimi është i pari. Por a duhet të depiloheni gjatë shtatzënisë? Zbuloni!

Nuk ka asnjë provë të konsiderueshme në dispozicion që vërteton se depilimi është i pasigurt gjatë shtatzënisë. Sidoqoftë, mund të jetë e frytshme të mbani në mend disa gjëra ose gjatë depilimit në shtëpi ose për ta bërë atë në një sallon. Kjo mund të bëhet për të siguruar që nuk jeni të ekspozuar ndaj ndonjë rreziku të infektimit. Gjithashtu, është gjithmonë e arsyeshme të bësh një provë në lëkurën tuaj para se të depiloheni kur të jeni shtatzënë.

Depilimi gjatë shtatzënisë zakonisht besohet të jetë i padëmshëm. Por ka raste të caktuara kur duhet të shmangni depilimin gjatë shtatzënisë:

 
  • Maska ​​e shtatzënisë, një lloj gjendje e lëkurës, bën që shfaqen njolla ngjyrë kafe në fytyrën e një gruaje shtatzënë. Këshillohet të shmangni depilimin në një gjendje të tillë pasi  mund të irritojë më tej lëkurën dhe të përkeqësojë gjendjen.
  • Nëse lëkura juaj ka tendencë të kruhet ose irritohet veçanërisht gjatë shtatzënisë, është mirë që të shmangni depilimin pasi mund të çojë në thyerje ose nën rritjen e lëkurës.
  • Depilimi gjithashtu mund të shmanget gjatë shtatëzënësisë nëse lëkura ka skuqje ose indet e dhëmbëzuara pasi kjo mund të shkaktojë shpërthime, puçrra.
  • Përmbaheni nga depilimi, nëse një grua shtatzënë zhvillon venat me variçe, gjatë shtatzënisë.
  • Shmang depilimin, nëse lëkura ka nishan ose lytha, puçrra, gunga pasi kjo mund të çojë në thyerje të lëkurës, e cila mund të infektohet.
  • Nëse keni një djegie nga dielli, duhet të shmangni depilimin gjatë shtatëzënisë pasi mund të shpërthejë lëkurën./abcnews.al