Luftoni kancerin me spec djegës, sa herë në javë duhet ta hani

schedule15:40 - 24 Mars, 2021

schedule 15:40 - 24 Mars, 2021

Speci djegës është me shumë popullaritet në pjesë të ndryshme të botës dhe përkundër thashethemeve që vërtiten rreth tij, speci djegës ka përfitime të mëdha, veçanërisht luftimin e kancerit, trajtimin e diabetit, eliminimin e goditjeve në tru dhe zvogëlimin e dhimbjeve të kyçeve. Këtu janë disa nga përfitimet e tij:

Speci djegës lehtëson simptomat e diabetit dhe mban insulinën në gjak.

Përmban “kapsaicinë”, e cila i reziston inflamacionit dhe oksidimit dhe kontribuon në parandalimin e sëmundjeve të kancerit.

“Kapsaicina”, që gjendet tek speci djegës, përmirëson shëndetin e zemrës.

Ai luan një rol të rëndësishëm në eliminimin e rrezikut të mpiksjes së gjakut dhe zvogëlimin e kolesterolit të dëmshëm në shtëpi.

Speci i kuq ndihmon në heqjen e gazrave dhe gazrave.

Një ilaç natyral për humbjen e peshës sepse funksionon për të shtypur oreksin për periudha të gjata.

Speci i kuq është një perime anti-inflamatore.

Specat djegës ndihmojnë në trajtimin e ftohjeve, gripit dhe dhimbjeve të fytit, për shkak të përmbajtjes së tyre të lartë të vitaminës C.

Vlen të përmendet se ka disa studime që kanë siguruar që rreth 500 mijë kinezë hanë ushqim pikant tre ose shtatë herë në javë dhe rezultatet zbuluan se ata jetojnë më gjatë. Edhe kanë 14% më pak gjasa të vdesin nga kanceri, zemra dhe frymëmarrja./abcnews.al