Konsumimi i disa ushqimeve dhe pijeve individualisht mund të provojë të jetë i dobishëm për shëndetin tonë. Sidoqoftë, kur kombinohen me diçka tjetër, ato mund të kenë efektin e kundërt.
Për shembull, ka disa kombinime ushqimore që shkaktojnë fryrje të stomakut, rrisin nivelet e sheqerit në gjak dhe zvogëlojnë thithjen e lëndëve ushqyese.
Zbuloni tre prej tyre:
Çaj dhe qumësht
Antioksidantët në çajin e zi zvogëlojnë inflamacionin që shoqërohet me diabetin dhe shumë gjendje kronike. Sidoqoftë, shtimi i edhe pak qumështit (me origjinë shtazore ose soje) parandalon përthithjen e antioksidantëve.
Alkooli dhe kafeina
Për shembull, a keni pirë mjaft verë me ushqimin tuaj dhe a jeni gati të shijoni një filxhan kafe për të larguar përgjumjen dhe për të rifituar energjinë tuaj? Ky është një gabim i madh. Kërkimet kanë treguar se njerëzit që kombinojnë kafeinë dhe alkool rrezikojnë më shumë nga aksidentet.
Thjerrëzat dhe vera e kuqe
Vera e kuqe përmban përbërjet kimike të quajtur ‘taninet’. Kur kombinohen me hekur, i cili gjendet te thjerrëzat dhe soja, ato parandalojnë që ajo të absorbohet nga trupi. l.k/abcnews.al