Tre kombinime dietike që duhet të shmangni gjithmonë

schedule21:20 - 3 Janar, 2021

schedule 21:20 - 3 Janar, 2021

Konsumimi i disa ushqimeve dhe pijeve individualisht mund të provojë të jetë i dobishëm për shëndetin tonë. Sidoqoftë, kur kombinohen me diçka tjetër, ato mund të kenë efektin e kundërt.

Për shembull, ka disa kombinime ushqimore që shkaktojnë fryrje të stomakut, rrisin nivelet e sheqerit në gjak dhe zvogëlojnë thithjen e lëndëve ushqyese.

Zbuloni tre prej tyre:

Çaj dhe qumësht

Antioksidantët në çajin e zi zvogëlojnë inflamacionin që shoqërohet me diabetin dhe shumë gjendje kronike. Sidoqoftë, shtimi i edhe pak qumështit (me origjinë shtazore ose soje) parandalon përthithjen e antioksidantëve.

Alkooli dhe kafeina

Për shembull, a keni pirë mjaft verë me ushqimin tuaj dhe a jeni gati të shijoni një filxhan kafe për të larguar përgjumjen dhe për të rifituar energjinë tuaj? Ky është një gabim i madh. Kërkimet kanë treguar se njerëzit që kombinojnë kafeinë dhe alkool rrezikojnë më shumë nga aksidentet.

Thjerrëzat dhe vera e kuqe

Vera e kuqe përmban përbërjet kimike të quajtur ‘taninet’. Kur kombinohen me hekur, i cili gjendet te thjerrëzat dhe soja, ato parandalojnë që ajo të absorbohet nga trupi. l.k/abcnews.al