Patatet e skuqura janë një ndër ushqimet më të preferuara të të rinjve. Megjithatë të gjithë e dimë që kjo zgjedhje nuk është e shëndetshme. Kur disa ushqime që gatuhen në temperatura të larta (p.sh. skuqja) prodhohet akrilamidi, një substancë neurotoksike.
E njëjta gjë vlen edhe për patatet. Por për shkak se patatet e skuqura janë një nga ushqimet më të shijshme, dhe për këtë arsye më të popullarizuara, mund të mësoni disa truke se si ta bëni skuqjen e tyre më të shëndetshme.
– Skuqni vetëm me vaj ulliri.
-Ngrohni paraprakisht vajin, por mos e lini të digjet.
– Kullojini patatet mirë para se t’i skuqni, sepse në këtë mënyrë nuk thithin shumë vaj.
– Mos i lini patatet të digjen, koha e skuqjes duhet të jetë e shkurtër.
– Zëvendësoni vajin pas çdo skuqjeje. /abcnews.al