9 ilustrime nga një artiste: Çfarë është “e gabuar” në shoqëri për gratë

schedule14:08 - 31 Tetor, 2021

schedule 14:08 - 31 Tetor, 2021

Nuk është e lehtë të rritesh në një botë kur ka kaq shumë paragjykime të paramenduara se si duhet të jetë një grua. Dukej sikur ata kishin një rrëshqitje të tërë kushtuar asaj që e bën një ‘grua’, nga mënyra se si duket dhe sillet deri tek gjërat që i pëlqejnë.

Disa femra kënaqen duke ushtruar, ndërsa të tjerat kënaqen duke ngrënë. Kjo është ajo që do të thotë të jesh i vetëm për të gjithë. Disa zonja e përçmojnë ngjyrën rozë, ndërsa të tjera janë të fiksuara pas ‘Hello Kitty’. Akansha Choudhury, një ilustruese, zgjodhi të përfshijë këtë temë në punën e saj, duke u dërguar një mesazh të fortë grave se vlera e tyre është më shumë se distanca midis kofshëve ose madhësia e ijeve.

Nuk mund të bëni asgjë për të ndryshuar mendimin e njerëzve për ju. Pra, çfarëdo që të thonë njerëzit, mos harroni të jeni ju për sa kohë që është e shëndetshme.

 “Flokët nuk e përcaktojnë gjininë e një personi. Gjinia është e parëndësishme kur bëhet fjalë për flokët, qofshin të shkurtër apo të gjatë.”

# “Kini parasysh se shoqëria nuk ka fuqi mbi ju. Sa më të lumtur të jemi, aq më shumë mund të çlirohemi nga barrat që na vendosin të tjerët dhe të kujdesemi më pak.”

 “Le të flasim për gjoksin”, thotë artisti. Ato vijnë në forma dhe madhësi të ndryshme, dhe të gjitha janë mahnitëse.”

 “Të mos bëjmë komente për trupat e njerëzve!”

“Ndonjëherë gjithçka që trupi juaj dëshiron është një pushim. Ju nuk jeni një mall konsumi. Ju jeni një qenie e gjallë. Ju jeni shumë më domethënës se puna që bëni.”

“Ne mund t’i përçmojmë lehtësisht trupat tanë, por ata nuk heqin dorë prej nesh aq lehtë. Çdo ditë, trupat tanë bëjnë shumë për ne.”

“Vetëm për shkak se trupi juaj duket i ndryshëm nga këndvështrime të ndryshme nuk do të thotë që ju duhet të përbuzni pjesë të vetes tuaj. Trupi juaj meriton dashuri dhe veprim.”

 “Ne jemi të prirur të krahasojmë veten me fotot që shohim në mediat sociale. Ajo që ne nuk jemi në dijeni është se jemi duke u mashtruar.”

 “Zgjidhni një veshje që ju bën të lumtur dhe vishni atë.” Kjo është gjithçka për të.”

/abcnews.al