8 rregulla sjelljeje që ju ndihmojnë të ndiheni të lumtur

schedule13:15 - 29 Nëntor, 2020

schedule 13:15 - 29 Nëntor, 2020

Të gjithë po përpiqemi ta përmirësojmë veten: të bëhemi më të dashur, më të zgjuar, më të fortë dhe më të lumtur. Kjo është arsyeja pse rruga drejt vetë-përmirësimit duhet të fillojë me miratimin e një qëndrimi pozitiv mendor.

Duke iu referuar mendimit të psikologëve dhe njerëzve që ndihen të lumtur, Bright Side ka renditur disa rregulla të dobishme sjelleje që do t’ju ndihmojnë të arrini paqen e vërtetë të mendjes.

Mendoni pozitivisht, por jini real

12 rregulla të sjelljes që mund të na bëjnë më të lumtur

Përkëdheleni veten, por mos iu dorëzoni tundimeve.

12 rregulla të sjelljes që mund të na bëjnë më të lumtur

Kalojeni ditën tuaj me njerëz që ju bëjnë të qeshni, por mos harroni t’i lini vetes kohë për t’u ndjerë i trishtuar.

12 rregulla të sjelljes që mund të na bëjnë më të lumtur

Mundohuni të ndihmoni të tjerët, por kini kujdes që të mos e lodhni veten.

12 rregulla të sjelljes që mund të na bëjnë më të lumtur

Bëni pushime sa herë që e keni të vështirë të ndërmerrni përsipër diçka menjëherë.

12 rregulla të sjelljes që mund të na bëjnë më të lumtur

Analizojeni veten, por në një mënurë dashamirëse.

12 rregulla të sjelljes që mund të na bëjnë më të lumtur

Punoni në përmirësimin e vetes tuaj, por bëjeni atë gradualisht.

12 rregulla të sjelljes që mund të na bëjnë më të lumtur

Mos harroni: Nuk mund ta detyroni veten të jeni të lumtur dhe të motivuar mirë gjatë gjithë kohës.

12 rregulla të sjelljes që mund të na bëjnë më të lumtur