6 zakone negative që duhet t’i ndryshoni për të mirën tuaj

schedule15:08 - 16 Prill, 2021

schedule 15:08 - 16 Prill, 2021

Ka disa tipare dhe zakone që  na dëmtojnë çdo ditë. Nëse doni të bëni një ndryshim në mirëqenien tuaj dhe të përmirësoni gjendjen tuaj, më poshtë ne do ju tregojmë 6 tiparet negative të cilat patjetër duhet t’i hiqni qafe.

1. Ndërhyrja në jetën e të tjerëve

Është e natyrshme të jesh kurriz dhe të duash të krahasosh veten me të tjerët, por nuk duhet të rrëmbeheni nga impulsi. Është e rëndësishme të shmangni kureshtjen në jetën dhe punët e të tjerëve nuk jeni të mirëpritur. Kjo është veçanërisht e vërtetë kur kontrollojmë telefonat dhe mesazhet e të tjerëve ose aspektet të tjera private në jetët e tyre. Kjo do të sjellë keqkuptime dhe do të dëmtojë reputacionin tuaj.

2. Bërja e gjëra të tjera ndërsa dëgjojmë

Të dëgjosh të tjerët nuk është gjithmonë e lehtë. Ne mund të ndjejmë dëshirën për ndërhyrje dhe shpesh ndihemi sikur në atë moment duam të bëjmë gjëra të tjera. Por mos harroni se është mungesë respekti të bësh diçka tjetër ndërsa jeni duke dëgjuar dikë që ju flet. Thjesht përqendrohuni dhe bëhuni dëgjues aktivë. Zakon i keq është edhe ndërprerja e asaj që po thonë. Gjithmonë lëreni tjetrin të mbyllë mendimin.

3. Imponimi i mendimeve tona

Një zakon tjetër i keq është detyrimi i të tjerëve të mendojmë si ju. Kjo është një gjë që të gjithë e bëjmë, në një moment apo një tjetër. Por nëse nuk është çështje jetë a vdekje, ne duhet të jemi të moderuar me mendimet tona. Kjo nënkupton edhe përmbajtjen në vend të të folurit, përmbajtje për të dhënë këshilla kur nuk ju është kërkuar dhe të mos i merrni të gjitha gjërat personale.

4. Përpjekja për të kontrolluar njerëzit e tjerë

Ky është një tjetër zakon i keq. Ne nuk jemi në gjendje të kontrollojmë të tjerët dhe as nuk duhet të përpiqeni të bëjmë këtë gjë. Kur mësojmë të heqim dorë nga situata dhe t’i lëmë të tjerët të bëjnë si duan vetë, edhe nëse bëjnë gabime, jeta jonë bëhet shumë më e lehtë dhe më e mirë.

5. Gjykimi i parakohshëm

Gjykimi i njerëzve të tjerë nuk është gjithmonë i gabuar. Sidoqoftë, mund të jetë problem kur nxitohemi. Është e dobishme të marrim kohë dhe të pyesim për prova të mjaftueshme për të mbështetur përfundimin që keni arritur.

6. Mbyllja e mendjeve tona

Si të rritur, ne zakonisht kemi përvojat dhe mendimet tona. Por kjo nuk do të thotë se ju keni mbaruar së mësuari. Një nga zakonet më të këqija është refuzimi i të mësuarit dhe refuzimi për të ndryshuar idetë tona edhe kur përballemi me prova.  Është e dobishme të mbani një mendje fillestari dhe të përpiqeni të pyesni veten sesi dikush pa njohuri os përvojë paraprake do të shihte situatën. Të lejoni veten të mësoni më shumë dhe të ndryshoni mendimet tuaja vazhdimisht është një zakon i mirë./e.b-abcnews.al