6 pyetje që njerëzit e sjellshëm nuk i bëjnë kurrë

schedule14:14 - 6 Mars, 2021

schedule 14:14 - 6 Mars, 2021

Aftësia për të bërë biseda të vogla është një aftësi e mirë si në punë ashtu edhe në jetë. Por edhe njerëzit e sjellshëm ndonjëherë padashur bëjnë pyetje që mund të shkaktojnë pakënaqësi te bashkëbiseduesi.

Më poshtë abcnews.al do ju tregojë pyetjet që nuk duhet t’ju bëni të tjerëve, pasi do të dukeni shumë të pasjellshëm.

1. A është nëna juaj kjo?

Nëse nuk e dini me siguri se çfarë lloj marrëdhënieje kanë njerëzit përballë jush, më mirë të mos përpiqeni të hamendësoni dhe të emërtoni variantet. Ka shumë mundësi që bashkëbiseduesi të mos u përgjigjet pyetjeve të tilla:

  • A është nëna, motra, vëllai, djali juaj?
  • A jeni të lidhur?

Ju gabimisht mund ta quani një motër të madhe nënë, ose një vëlla të dashur. Ky gabim mund t’i prekë shumë të tjerët. Është më e sjellshme dilni vetë në përfundime të statusit të marrëdhënies, duke parë gjatë bisedës, sjelljet dhe mënyrat e tyre të të folurit.

2. Sa kohë ka që jeni bashkë?

Njerëzve u pëlqen të flasin për marrëdhëniet e tyre dhe të tjerëve. Sidoqoftë, nëse bashkëbiseduesi nuk e ndan statusin e marrëdhënies menjëherë, më mirë mos e pyesni sa kohë kanë me njeri-tjetrin apo nëse janë martuar.

3. Kur do të keni fëmijë?

Pyetjet që bëni mirë t’i shmangni janë:

  • A keni fëmijë?
  • A jeni shtatzënë?
  • A doni djalë apo vajzë?

Ne ju sigurojmë që çdo nënë që ka shumë fëmijë përballet me pyetjen: Të gjithë të tutë janë? Kjo ka të ngjarë ta bëjë me nerva atë. Pyetjet në lidhje me lindjen e fëmijëve mund të irritojë çiftet që nuk mund të kenë fëmijë. Për më tepër, tema e shtatzënisë mund të tingëllojë si një ngacmim ose një aluzion për shtim të peshës.

4. A do t’i mbani përgjithmonë?

Sigurisht, njerëzit shpesh bëjnë pyetje të parëndësishme në lidhje me specifikat e paraqitjes së dikujt si:

  • A ishte e dhimbshme?
  • A janë të vërteta?
  • Ku i keni bërë?

Shumë pak njerëz duan të flasin me të panjohurit në lidhje me tatuazhet, shpimet dhe extations. Për më tepër, ata e cilësojnë si një shkelje të hapësirës së tyre personale.

5. Pse ju duhen?

Hobet janë temë e mirë për biseda të vogla. Mund t’i bëjë të huajt të ndihen mirë. Por ekziston dhe një varg pyetjesh të cilat ju nuk duhet t’i bëni. Për shembull të pyesësh një person pse ka 5 qen ose të konsideroni hobet e tyre humbje kohe.

6. Sa ka kushtuar?

Pak njerëz pyesin bashkëbiseduesit e tyre sesa fitojnë. Në vend të kësaj, ata përpiqen të zbulojnë sesa fitojnë duke i pyetur sasa kanë kushtuar gjërat që zotërojnë. Zakonisht njerëzve nuk ju pëlqen të pranojnë se nuk paguhen mirë. Gjithsesi e rëndësishme është të dini që pyetjet në lidhje me paratë, janë shumë personale për t’u bërë./e.b-abcnews.al